Waarom Krekels?

 

Krekels zijn een bron van eiwitten, ijzer en een flink aantal vitamines. Verder zijn ze ontzettend efficiënt in het omzetten van voer in voedingsstoffen. In vergelijking tot rundvlees stoten ze slechts 5% van de CO2 uit voor dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen. Verder kunnen we krekels in de toekomst ook op slimme manieren inzetten door ze bijvoorbeeld te voeden met het eten wat wij als mensen weg willen gooien of niet meer kunnen eten. Kortom, krekels hebben veel potentie als voedingsbron.

Deze potentie maken we alleen in Nederland nog niet waar omdat we niet gewend zijn om insecten te eten. Althans, dat denken we. Zo zijn er bijvoorbeeld producten, zoals de roze koek en de rode M&M’s, rood gekleurd met Cochenillerood, een kleurstof dat gemaakt wordt van insecten. Omdat er al een aantal insectenproducten bestaan, die niet massaal zijn aangeslagen, introduceren wij op een andere manier “insectenvoedsel”, de krekel bitterbal.

 

Een bitterbal die mensen de smaak van krekels leert ervaren maar de angst ervan wegneemt. Verder is het sociale aspect van een bitterbal erg belangrijk omdat het uiteindelijk om een probleem gaat wat we niet als individuen kunnen oplossen. Zo wordt deze traditionele snack de ideale laagdrempelige manier om gewend te raken aan insecten op een lekkere manier.

Waarom krekelbitterballen?

 

"Laagdrempelig en sociaal", dat is de key

Ik wil

Proeven of Verkopen

Tel. +31644896245

Bel of whatsapp

Tjirpfood@gmail.com

Ik wil

Tjirpen

Heb je gewoon een vraag? Of wil je gezellig tjirpen. Dat mag natuurlijk ook! App of mail ons!

KVK: 70703175